Wróciłem... Przed skrętem na Jędrzejów żadnego korka - pokonałem ten odcinek bez zatrzymywania. Przed Tesco właściwie też OK - trzeba ciągnąć lewym pasem aż do końca i wtedy też sie nie stoi (prawy i środkowy pas zajęty przez stojące ciężarówki). Generalnie od wyjazdu z Katowic (z odstaniem paru minut przed M1 w Czeladzi) do opuszczenia Cze-wy dziś ~1h, a cała trasa K-ce -> W-wa w 3h...
Jak objechać korek w Częstochowie?
Zwiń
X
-
gadula007, tak jak Sebastian pisze. W tych godzinach nie ma co liczyć na szybki przelot, nawet w weekend. Teraz nie dość, że jest rozwalone to duże skrzyżowanie przy TESCO, to jeszcze jadąc od Warszawy kawałek wcześniej są tymczasowe światła, bo jest remont wiaduktu i objazd przecina "1". Uzbrój się w dużo cierpliwości.
Komentarz
-
-
A wiec tak bym jechał alternatywnie, kanałem północnym. Przed Częstochową jest po prawej salon Skody i chyba Hundaja. Zaraz za nimi jest wiadukt, a za nim skręt na niego (w prawo). Jak wjedziesz na górę to w prawo skręcasz i jedziesz do końca. Na kolejnych światłach skręcasz w prawo i jedziesz do kolejnych. Na nich w prawo, na następnych w lewo (najlepiej ze środkowego pasa). Przez kolejne skrzyżowania jedziesz prosto (proponuję prawy pas bo z lewego można skręcać) aż do rąda, na nim drugim zjazdem i znowu prosto przez wszystkie światła. Dojedziesz do świateł przy estakadzie, będzie po Twojej lewej, musisz na nią wyjechać. Czy skręcisz w lewo czy pojedziesz prosto na światłach i tak wjedziesz na DK-1. Mam nadzieje, że jasno to opisałem. Chciałem wkleić trasę ale coś sobie nie mogę poradzić
[ Dodano: Pią 27 Gru, 13 23:05 ]
Zamieszczone przez rafikito możesz jechać objazdem z mapek z pierwszej strony tego tematu,Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12I kuźwa nie ma tego jak objechać...
[ Dodano: Pią 27 Gru, 13 23:11 ]
Zamieszczone przez SSTylko, że na 1 stronie są mapki jak wiadukt na Warszawskiej był czynny
Komentarz
-
-
Nie będę nikogo namawiał, ale gdybym miał jechać przez miasto, swoim skromnym zdaniem, trzymałbym się tego co nasmarowałem na pierwszej stronie, jak najdalej od remontowanego skrzyżowania z JP II, bo tam teraz naprawdę nie ma czego szukać jeśli chodzi o możliwości manewru. Trzeba posłusznie stać :|Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSrafiki, odwoływałeś się do zdjęć ze strony 1. A tam jest pokazana trasa przez Dekabrystów...
[ Dodano: Pią 27 Gru, 13 23:38 ]
nawet to twój post
[ Dodano: Sob 28 Gru, 13 11:13 ]
Zamieszczone przez gadula007odezwę się do Was za jakieś 3-4 tygodnie
Komentarz
-
Komentarz